مشکل ناخن کنی موضوعی است که در این مقاله به آن میپردازیم. این کار ممکن است به یک رفتار طولانی مدت و یا کوتاه مدت تبدیل شود که به افراد بستگی دارد. زیرا ممکن است که در ابتدا یک رفتار زود گذر باشد و هیچ خطری هم نداشته باشد اما با گذشت زمان این رفتار به یک مشکل جدی و طولانی مدت تبدیل میشود.
علائم جویدن و کندن ناخن
اکثراً کسانی که دچار این مشکل میشوند، در پایان منجر به آسیب دیدگی ناخنهای خود میشود. حتی احتمال دارد این مشکل با کشیدن مو یا کندن پوست همراه شود. اختلال جویدن ناخن امکان دارد با علائم روانی و جسمی نیز همراه باشد. به طور کلی این افراد به صورت مستمر ناخن خود را میجوند و در نهایت ناخن خود را میکنند پس احتمالاً موارد زیر را تجربه میکنند.
- احساس پریشانی، اضطراب یا تنش قبل از گاز گرفتن ناخن خود
- احساس آرامش و یا حتی لذت پس از گاز گرفتن ناخن خود
- احساس شرم، خجالت و گناه که اکثرأ به علت ظاهر صدمات جسمی است که به پوست و ناخن خود وارد میکنند
- آسیب به بافت انگشتان، ناخنها و کوتیکولها
- آسیبهای دهانی، مشکلات دندانی و آبسهها و عفونتها
- این مشکل در صورت کنترل نشدن ممکن است که باعث پیچیدگی روابط خانوادگی و اجتماعی شود.
این مشکل معمولا در اوایل کودکی شروع میشود و در دوران نوجوانی به اوج خود میرسد اما نکته حائز اهمیت این است که در صورت کنترل نشدن این مشکل، ممکن است این رفتار تا دوران بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند. اما خوشبختانه در بیشتر موارد با بالا رفتن سن مشکل ناخن کنی کاهش و در نهایت متوقف میشود.
علت جویدن و کندن ناخن
این مشکل ممکن است از طریق اقوام درجه یک به ارث برسد که در به وجود آمدن اختلال جویدن و کندن ناخنها موثر است. جویدن و کندن ناخن معمولاً با استرس و اضطراب همراه است. طبق نتایج به دست آمده این کار سبب کاهش استرس و تنش و یا حس کسل بودن میشود. افرادی که به طور عادی ناخنهای خود را میجوند یا میکنند، اعتراف میکنند زمانی این کار را انجام میدهند که احساس عصبی بودن یا بی حوصلگی یا تنهایی و یا حتی گرسنگی دارند. همچنین لازم به ذکر است که این مشکل سبب به وجود آمدن اختلالاتی میشود که از جمله آنها به اظطراب جدایی، شب ادراری، اختلال تیک، اختلال نقص توجه و پیش فعالی و اینگونه موارد میتوان اشاره کرد.
درمان مشکل ناخن کنی
روشهای قدیمی مانند استفاده از داروهای سنتی برای جلوگیری از جویدن و کندن ناخن، به طور کلی بی فایده هستند. از جمله این داروهای سنتی میتوان به محصولاتی اشاره کرد که طعم تلخی داشتند و آنها را بر روی ناخنهای افراد قرار میدادند، که این طعم تلخ به مرور زمان عادی میشود و تأثیرگذار نیست.
روشهای دیگری هم وجود دارد مانند قرار دادن یک مانع که سبب جلوگیری از تماس بین دهان و ناخنها میشود. این مانع میتواند استفاده از دستکشهای معمولی باشد یا دستکشهای بدون انگشت یا جوراب و یا وسایل نگهدارنده و بایت پلیت( ابزار ثابتی است که برای جلوگیری و رفع عادتهایی مثل مکیدن انگشت، جویدن یا کندن ناخن به کار گرفته میشود.) استفاده از این ابزار هم یک روش موثر برای رفع مشکل ناخن کنی است.
در موارد شدید، درمان باید به صورت از بین بردن یا کاهش عوامل حسی مرتبط با جویدن و کندن ناخن انجام شود. درمان شناخت رفتاری باید انجام بگیرد، به این معناست که با تمرین عادت معکوس شود و با آرام سازی عضلات پیش رونده، پذیرش و تعهد درمانی به همراه تکنیک خودباوری و خودیاری، سبب از بین رفتن این رفتار شود که روشی بسیار تأثیرگذار است.
در پایان این رفتار زمانی تشدید میشود که افراد به صورت مستمر این کار را انجام دهند. بنابراین اگر به این مرحله رسیدید باید خودتان با آن مقابله کنید پس ترجیحاً به دکتر روانشناس مراجعه کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
سخن آخر
در این مطلب مشکل ناخن کنی، علائم، علت و راه درمان آن را بررسی کردیم. امید است شما را در رویارویی با این مشکل یاری کرده باشیم. لازم به ذکر است که شما باید از لوازم پزشکی معتبری برای درمان هر گونه مشکلی استفاده کنید؛ بنابراین پیشنهاد میشود از یخ پد لوازمی که نیاز دارید را تهیه کنید. در این سایت انواع اقلام پزشکی موجود است. شما با خرید اینترنتی از این سایت دیگر مشکلات خرید حضوری را نخواهید داشت.