درمان ریزش مو موضوعی است که در این مقاله به آن میپردازیم. ریزش مو یکی از مشکلاتی است که هم در آقایان و هم در بانوان وجود دارد و در همه سنین امکان پدیدار شدن آن وجود دارد. ریزش مو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ برخی از این دلایل قابل درمان هستند و برای برخی از آنها هنوز راه درمان موثری ندارند. این که کدام نوع از ریزش مو قابل درمان است و راههای درمانی آنها چیست؟ شاید سوال شما هم باشد، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
علائم ریزش مو
همه افراد در هر روز به طور میانگین ۵۰ تا ۱۰۰ تار از موهای خود را از دست میدهند و موهای ریخته شده در حالت عادی با تارهای موی جدید جایگزین میشوند و تراکم مو ثابت میماند. اما در صورتی که تعادل بین رشد و ریزش مو بر هم بخورد (یعنی ریزش موها بیشتر شود یا رشد موها متوقف شود) به صورت کلی پزشکان به این گونه افراد میگویند که فرد دچار ریزش مو شدهاست. بنابراین همه افراد موهایشان میریزد ولی ریزش مو در شرایطی ایجاد میشود که تراکم موها کم شود.
در اکثر مواقع ریزش مو به صورت تدریجی اتفاق میافتد و این مشکل تا زمانی که تراکم موهای سر بسیار کم شود ادامه دارد و افراد متوجه آن نمیشوند. برای جلوگیری از ریزش مو زمان شروع درمان بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر افراد زودتر برای درمان اقدام کنند احتمال تاثیر گذاری درمان بیشتر میشود.
مهمترین نشانهها و علائم ریزش مو عبارتند از:
- کنده شدن راحت موها به هنگام کشیدن آنها
- جمع شدن مقدار زیادی مو در موگیر چاه بعد از حمام کردن
- ریختن تعداد زیادی مو بر روی بالشت پس از خواب
اگر افراد دچار این علائم باشند برای بررسیهای بیشتر باید به پزشک مراجعه کنند زیرا در برخی موارد ریزش مو نشانه یک بیماری زمینهای است.
علت ریزش مو
اصلیترین علت این مشکل کچلی یا زمینه ارثی است که هم در مردان و هم در بانوان رایج است. درمان ریزش مو ارثی کمی سختتر از ریزش مو معمولی افراد است زیرا ریزش مو ارثی پیشرفتهتر شدهاست.
اگر افراد سابقه کچلی ارثی داشتهباشند این امکان وجود دارد که مشکل از طریق ارث به آنها رسیدهباشد. در بیشتر مواقع بعضی از هورمونهای جنسی میتوانند تحریک کننده ریزش موی ارثی باشند و این مشکل در اوایل بلوغ شروع و به مراتب شدیدتر شود.
همچنین در برخی از موارد، امکان دارد ریزش مو با یک توقف ساده در چرخه رشد مو ایجاد شود. بیماریهای عمده یا جراحیها یا حوادث آسیب زا، میتوانند باعث ریزش مو شوند. با این وضعیت، مو مجدداً بدون هیچ درمانی رشد خود را آغاز میکند. تغییرات هورمونی افراد که میتواند سبب ریزش موی موقت آنها شود، عبارتند از:
- بارداری
- زایمان
- قطع مصرف قرصهای ضد بارداری
- یائسگی
همچنین برخی از شرایط پزشکی میتواند علت ریزش مو باشد که این شرایط پزشکی عبارتند از:
- بیماریهای تیروئید
- آلوپسی آرئاتا ( یک بیماری خود ایمنی است که به فولیکولهای مو حمله میکند.)
- عفونتهای پوست سر مانند عفونت قارچی
درمان ریزش مو
درمان این مشکل با چندین روش مختلف انجام میگیرد که به شرح زیر هستند:
دارو: داروها به عنوان اولین روش درمانی برای مشکل ریزش مو پیشنهاد میشوند اما داروهای بدون نسخه معمولا شامل کرمها و ژلهای موضعی هستند که مستقیما روی پوست سر استفاده میشوند. یکی از معروفترین این محصولات مادهای به نام ماینوکسیدیل یا روگاین است. به طور معمول این محصول به همراه سایر درمانهای ریزش مو توصیه میشود. همچنین عوارض جانبی استفاده از این محصول، تحریک پوست سر برای رشد مو در مناطق مجاور سر مانند پیشانی و صورت است. لازم به ذکر است که به غیر از استفاده از این محصول، محصولات دیگری برای درمان این مشکل قابل استفاده هستند. اما روش دیگری که برای این مشکل استفاده میشود روش جراحی و کاشت مو است.
جراحی و کاشت مو: جراحی و کاشت مو شامل پیوند بخشهایی از پوست (که هر یک از آنها تعدادی مو دارند) با بخشهای طاس کف سر است. این روش برای افرادی که طاسی ارثی دارند بسیار تاثیرگذار است زیرا این افراد به طور معمول موهای قسمت بالای سر خود را از دست میدهند. به مرور زمان این مشکل شدیدتر میشود و افراد نیاز به چندین عمل جراحی خواهند داشت.
همچنین نکاتی قابل توجه است که رعایت آنها باعث جلوگیری از این مشکل میشود؛ به طور مثال: موهای خود را نبندید زیرا به موهایتان فشار وارد میکنید، اگر دچار این مشکل شدید از شامپوهای مخصوص استفاده کنید و این گونه موارد که بسیار در روند درمان افراد تاثیرگذار است.
سخن آخر
در این مطلب راههای بهبود ریزش مو را بررسی کردیم. لازم به ذکر است که شما باید از لوازم پزشکی معتبری برای درمان هر گونه مشکلی استفاده کنید بنابراین پیشنهاد میشود که از یخ پد لوازمی که نیاز دارید را تهیه کنید. در این سایت انواع اقلام پزشکی و بهداشتی آرایشی موجود است.