راه رفتن با پای گچ گرفته تا مدت تقریبا طولانی سخت و مشکل می‌باشد. برای همین باید مراقبت‌های لازم را در مدت تعیین شده از سوی پزشک رعایت کنیم تا دوره ترمیم و مراقبت طولانی‌تر نشود و بتوانیم پای سالم خود را بازیابیم و به کارهای روزانه و شخصی خود بپردازیم.

اما نکته اصلی همین جاست که در دوران شکستگی پا چه کارهایی را باید انجام دهیم و چه کارهایی را نباید انجام دهیم تا با خطرات بیشتری مواجه نشویم. بسیاری از افراد تصورات غلط دارند، فکر می‌کنند، استراحت مطلق بهبودی را تسریع می‌دهد و برخی دیگر برعکس دقتی به میران استراحت ندارند و بعد از چند روز شروع به کار سخت یا کارهای روزانه می‌کنند که ممکن است حتی موجب ترک خوردگی مجدد و یا ترمیم طولانی مدت شود.

راه رفتن با پای گچ گرفته : چه زمانی با پای شکسته راه برویم

زمان راه رفتن با پایی که شکسته است و در قالب گچ قرار گرفته است، با نظر و تایید پزشک همراه خواهد بود. این موضوع بسته به میزان شکستگی و آسیبی است که به پا وارد شده است و طبیعتا مدت زمانی که باید برای مراقبت از آن تعیین شود، متفاوت است و برای همین موضوع ابتدا نظر پزشک خود را جویا شوید.

 

همچنین جا به جایی و نحوه حرکت پا هم باید متناسب با نظر پزشک باشد، گاهی اوقات ضربه و فشار پا به حدی است که شاید نیاز باشد، بیمار به مدت طولانی نیاز به استراحت مطلق داشته باشد و برای حرکت کردن و انتقال بیمار از صندلی چرخدار استفاده کنیم.

در برخی از مواقع هم توصیه می‌شود که فرد بیمار با واکر راه برود تا فشار به پا و گچ به حداقل برسد. یعنی ابتدا پای سالم را روی زمین بگذارد و با تکیه به پای سالم بتواند حرکت کند که تا حدی قادر باشد، نیازهای اولیه خود را برطرف کند.

راه رفتن با عصا

راه رفتن با پای گچ گرفته تا حد زیادی سخت است و اگر به مراقبت‌های لازم هم دقت نکنیم، قاعدتا دوره درمان طولانی‌تر از حد معمول خواهد بود. برای همین استفاده از عصا یکی از بهترین روش‌های طبیعی  برای حرکت کردن و درمان به موقع پای شکسته می‌باشد.

در بیشتر مواقع وقتی روی پای شکسته راه بروید و فشار بدن را روی آن بیندارید،  فشار به قسمت‌های شکسته شده بیشتر می‌شود و  اجازه جوش خوردن به تاندون یا استخوان‌های صدمه دیده  داده نخواهد شد.

چه زمانی با پای شکسته راه برویم

در ضمن برای راه رفتن با پای شکسته علاوه بر عصا و واکر باید به سن بیمار هم دقت داشت، معمولا افراد جوان بهتر می‌توانند از عصا استفاده کنند، بنابراین دو عصا برای ترمیم سریع‌تر شکستگی بسیار مناسب‌تر است. اما برای افراد مسن واکر نتیجه بهتری را در بر خواهد داشت و زودتر به نتیجه می‌رسند.

خرید آنلاین عصا و محصولات مراقبت پزشکی

راه رفتن با پای گچ گرفته نباید طولانی مدت باشد. یعنی در دفعات مکرر اما کوتاه باید پیاده روی کرد و از آویزان نگه داشتن پا به سمت پایین بیش از ۱۵ دقیقه خودداری کرد.

همچنین استفاده از دمپایی‌های مخصوص برای راه رفتن با پای شکسته بسیار کاربردی و مناسب است. این دمپایی‌ها دارای سطحی پهن و بدون لغزندگی است که برای راه رفتن در این دوران همراه با عصا و واکر مناسب است.

این دمپایی را می‌توان از فروشگاه‌های مختص لوازم پزشکی خریداری کنید.

مراقبت از گچ یا آتل

یکی از سخت‌ترین مراحل حفظ و مراقبت از پای شکسته نگهداری از گچ یا آتل می باشد که در روزهای اول برای بیمار تا حد زیادی سخت و طاقت فرسا می‌باشد. به خاطر سنگینی که بیمار حس می‌کند و فشاری که از این سنگینی به پا محتمل می‌شود. بنابراین نیاز است که تا حد ممکن از راه رفتن در روزهای اول خودداری کند و به هنگام دراز کشیدن پای خود را روی چند بالش یا یک وسیله نرم قرار دهد تا فشار به حداقل برسد.

حمام با پای گچ گرفته

برای حمام کردن باید حتما دقت داشته باشید که پوشش مناسب روی گچ یا آتل را درست انتخاب کنید. یعنی سه لایه پلاستیک را اطراف گچ بپوشانید و مطمئن باشید که آب به داخل نفوذ نمی‌کند. اگر در طی روزهای ابتدایی احساس خارش در داخل گچ یا سوزش و بوی نامطبوع از آن داشتید، حتما با پزشک خود صحبت کنید و از انجام کارهای نامرتبط که برای ترمیم پای شکسته مناسب نیست، خودداری کنید.