به نظر شما برای درمان افسردگی و اضطراب چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ آیا راه حلهای دیگری به غیر از درمان با دارو یا قرص هم وجود دارند؟ این دو حالتی هستند که همیشه با هم دیده میشوند. افسردگی و اضطراب دو اختلالی هستند که اگر در کنار هم قرار گیرند، موجب مشکلات مختلفی برای فرد مبتلا میشوند. ما در ادامه این مقاله قصد داریم به شما روشهای درمانی مختلف را معرفی کنیم، با ما همراه باشید.
افسردگی به چه معناست؟
افسردگی نشانههای مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به غمگین بودن طولانی مدت، بیعلاقه گی به اموری که قبلاً دوستشان داشتیم، کاهش تمرکز، خستگی بیش از حد و حالتهایی از این دست اشاره کرد. این بیماری، باعث تغییر در احساسات و افکار و رفتار ما میشود. افسردگی میتواند باعث مشکلات هیجانی و جسمی شود.
بر خلاف باور بعضی افراد که افسردگی را یک ضعف میدانند که با چند روز مراقبت برطرف شده، برای این اختلال باید پیگیری و درمان طولانی مدت، مراقبت و پایش مداوم انجام دهید.
علائم افسرگی کدامند؟
اگر علائم افسردگی را بدانیم در درمان افسردگی و اضطراب در ما و اطرافیان بسیار کمک کننده است. در ادامه چند مورد از مهمترین نشانههای افسردگی ذکر شده است:
- احساس غم، پوچی و ناامیدی می کنید.
- از کوره در میروید و از مسائل پیشپاافتاده رنجیده میشوید.
- نسبت به کارهایی که قبلاً جالب بوده بیعلاقه و بیمیل میشوید.
- در خوابیدن دچار اختلال (کم خوابی یا زیاد خوابی) میشوید.
- احساس خستگی یا کمبود انرژی میکنید حتی اگر کار سنگین انجام نداده باشید.
- در اشتها و وزن دچار تغییرات شدید میشوید. به عنوان مثال کم و زیاد شدن اشتها بدون دلیل و یا چاقی و لاغری ناگهانی اتفاق میافتد.
- دچار عذاب وجدان یا احساس گناه برای کارهای کوچک گذشته میشوید.
درمان افسردگی و اضطراب
۱. از روان درمانی کمک بگیرید
یکی از موثرترین روشهای موجود برای درمان هر دو مورد به طور همزمان روان درمانی است. در واقع روان درمانی یک اصطلاح گسترده است که اشکال مختلف روشهای درمانی را در بر میگیرد. هدف از روان درمانی این است که با تکنیکهای روانشناسی به جای دارو درمانی به بیمار کمک کند. این روش به گفتگو درمانی نیز معروف است. از کاربردیترین اشکال روان درمانی، میتوان به درمان شناختی رفتاری اشاره کرد. طراحی این روش برای تغییر الگوهای فکری منفی افراد به الگوهای مثبت و سازندهتر انجام گرفته است.
۲. به صورت منظم ورزش کنید
در افرادی که همیشه به صورت مستمر به اندازه کافی و سخت ورزش میکنند، هیچ نگرانی از علائم و اثراتی که اضطراب روی جسم میگذارد، دیده نمیشود. زیرا او به طور منظم با ورزش کردن سعی میکند ضربان قلب بالا و تعریق را تجربه کند و حساسیتش نسبت به آنها از بین میرود. اثرات ضد اضطراب و افسردگی ورزش کردن در زندگی فرد باقی میماند.
۳. مدیتیشن انجام دهید
تمرینهای منظم مدیتیشن، استرس و اضطراب در فرد را کاهش میدهد. زیرا با این کار دیگر نگران چیزهایی که قرار است در آینده اتفاق بیفتد، نخواهد بود و تمرکزش را برای زمان حال میگذارد. در مدیتیشن افراد میآموزند که افکار آنها تنها یک فکر هستند. پذیرفتن و درک این موضوع باعث ایجاد حس خوب در افراد میشود.
۴. استفاده از غذای سالم و داشتن خواب کافی
عادات خواب بهتر مانند تنظیم زمان دقیق خواب، خاموش کردن وسایل الکترونیکی و اجتناب از کافئین را انجام دهید. مصرف الکل و کافئین و گوشت را کاهش دهید وغذاهایی که شامل موارد زیر هستند را بیشتر مصرف کنید.
میوهها و سبزیجات
- آجیل
- حبوبات
- غلات
- روغنها
- ماهی
۵. از دارو استفاده کنید
آخرین مرحله مصرف دارو است. شاید بعضیها برای مصرف داروها شک داشته باشند، اما طبق تحقیقات، این داروها میتوانند بسیار کمک کننده باشند. حتما ابتدا از یک روانپزشک راهنمایی بگیرید. این که به پزشک خود تمام داروهایی را که قبلاً مصرف میکردید، اطلاع دهید اهمیت دارد زیرا از عوارض جانبی بالقوه منفی جلوگیری میشود.
سخن پایانی
در این مقاله درمورد درمان افسردگی و اضطراب صحبت کردیم. این که چطور آن دو را مدیریت کنیم، شاید کمی سخت و دشوار به نظر برسد. اما با استفاده از روشهایی که معرفی شد، میتوانید به زندگی سالمتر و با حس بهتر برسید. درمورد خرید هر گونه دارو و یا سایر اقلام پزشکی میتوانید از سایت یخ پد کمک بگیرید. با کمک این سایت دیگر مشکلات خرید حضوری مانند ترافیک، تلف شدن زمان، هزینههای اضافی را نخواهید داشت.