افراد مسن و کودکان بیشتر در معرض بیماریهای شایع پاییز قرار دارند. با شروع فصل پاییز هوا رو به سردی میرود. همین امر باعث میشود تا سیستم ایمنی بدن تحت فشار قرار گیرد و احتمال بروز عفونت و بیماریهای ویروسی افزایش یابد. در واقع باید از ابتلا به بیماریهای این فصل جلوگیری کرد یا برای درمان آن اهمیت زیادی قائل شد.
بیماریهای شایع پاییز
سرماخوردگی
امکان بروز سرماخوردگی در هر فصلی وجود دارد اما در فصل پاییز شیوع بیشتری پیدا میکند. معمولاً سه روز بعد از ابتلا علائم آن ظاهر میشود و تا ۱ هفته الی ۱۰ روز ادامه دارد. کودکان زودتر به سرماخوردگی مبتلا میشوند اما در بزرگسالان نیز احتمال ابتلا بین ۲ تا ۳ بار وجود دارد. این بیماری با علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی، خستگی و درد، سرفه خشک یا سرفه با ترشحات روان همراه است.
آلرژی و حساسیت
آلرژی علائمی شبیه به سرماخوردگی دارد اما مدت زمان آن از یک هفته بیشتر است. هیستامین نام ماده ای است که بدن در واکنش به حساسیتها مانند گرد و غبار ترشح میکند. ترشح هیستامین باعث ظهور آبریزش بینی، سرفه، عطسه و التهاب مجرای بینی میشود.
سینوزیت
در حالت عادی درون سینوسها هوا وجود دارد اما زمان مسدودیت پر از مایع میشوند و عفونتهایی به نام سینوزیت در سینوسها به وجود میآیند. سینوزیت انواع مختلفی دارد و با نشانههایی مانند انسداد بینی، سر درد، اخلاط زرد، سنگینی چشم همراه است.
آنفلونزا
آنفلونزا علائم بیشتر و شدیدتری نسبت به سرماخوردگی دارد و مدت زمان آن بین ۱ تا ۴ روز است. از علائم آن میتوان به ضعف، خستگی شدید، سردرد و تب اشاره کرد. اگر آنفلونزا شدید شود و برای درمان آن اقدامی صورت نگیرد، میتواند منجر به بیماری ذات الریه شود.
افسردگی فصلی
برخی افراد در شروع فصل سرما به ناراحتی دچار میشوند و تا حدی اخلاق آنها تغییر میکند. این اتفاق به دلیل تغییرات هورمونی در پاییز و زمستان است. افزایش وزن، خستگی، تمایل به تنهایی، عدم تمرکز از علائم افسردگی است.
پیشگیری و درمان بیماریهای شایع پاییزی
با توجه به اینکه به بیماریهای رایج این فصل اشاره شد، باید راههای پیشگیری و درمانی آن نیز گفته شود تا فرد به زندگی عادی خود ادامه دهد و دچار اختلال در کار خود نشود.
سرماخوردگی
در صورتی که به سرماخوردگی مبتلا نشدید، از افراد مبتلا به این بیماری دوری کنید و از دست زدن به اشیا آلوده خودداری کنید. مصرف میوه و سبزیجات، ضدعفونی کردن وسایل آلوده و شستن دستها و تهویه هوا در پیشگیری سرماخوردگی بسیار مناسب است. در هنگامی که به سرماخوردگی دچار شدید، حتماً مایعات گرم، سبزیجات و میوه و آبمیوه را مصرف کنید و به میزان کافی استراحت کنید.
آلرژی و حساسیت
برای درمان آلرژی باید به دکتر بروید تا او متوجه شود که مشکل شما چیست و به مواردی حساسیت دارید. امکان دارد برای تشخیص حساسیت آزمایش نیز تجویز کند. در برخی موارد پزشکان آنتی هیستامین را تجویز میکنند. بستن پنجرههای ماشین، دوش گرفتن بعد از رسیدن به خانه و تهویه هوا از موارد موثر در پیشگیری از آلرژی است.
سینوزیت
بیماری سینوزیت با سرماخوردگی و آنفلونزا شدیدتر میشود. برای تشخیص آن حتماً به پزشک مراجعه کنید. معمولاً پزشکان بعد از انجام معاینه برای درمان سینوزیت آنتی بیوتیک را تجویز میکنند.
آنفلونزا
برای جلوگیری از ابتلا به آنفلونزا مواردی مانند شستن مرتب دستها، معاشرت نکردن با افراد مبتلا و دوری از مکانهای عمومی شلوغ را رعایت کنید. در هنگامی که به آنفلونزا درگیر شدید، همان مراقبتهای سرماخوردگی مانند استراحت، مصرف میوه و سبزیجات، بخور و مصرف مایعات داغ را پیش بگیرید اما حتماً به پزشک نیز مراجعه کنید.
افسردگی فصلی
برای پیشگیری و درمان افسردگی مصرف مکمل ویتامین دی، تمرینات فیزیکی و ورزش، قرار گرفتن در آفتاب و استفاده از مواد مغذی را در برنامه خود قرار دهید.
بیماری های خاص
برخی بیماریها جزو بیماریهای شایع پاییز نیستند اما با شروع پاییز به دلیل خشکی و سردی تشدید مییابند. از جمله این بیماریها میتوان به آسم، آرتروز، زخم معده، روماتیسم و بیماریهای قلبی اشاره کرد. مصرف غداهای گرم و تر تا حد زیادی به بهبود شرایط بدن فرد در این فصل کمک میکند اما برای درمان این بیماریها باید به پزشک مراجعه کنید تا متناسب با شرایط شما داروهایی را تجویز کند. در صورتی که قصد خرید هر گونه کالای پزشکی را به صورت اینترنتی داشته باشید از سایت یخ پد میتوانید کمک بگیرید. در این سایت انواع اقلام پزشکی برای فروش مهیا است.