اگر می‌خواهید درباره‌‌ انواع کبد چرب بدانید تا آخر مقاله همراه ما باشید. کبد چرب بیماری بسیار رایجی است که ۴۰ درصد مردم ایران را درگیر خود کرده‌است.

کبد چرب چیست؟

کبد باید چرب باشد، ولی این چربی باید در حدود ۱۰ درصد قرار داشته باشد زیرا اگر بیشتر از این درصد باشد فرد دچار بیماری کبد چرب می‌شود. وقتی که فرد دچار این بیماری می‌شود هیچ علائمی ندارد و اگر به درمان آن نپردازد باعث تشدید آن  می‌شود، پس می‌توان گفت تنها راه مقابله با کبد چرب پیشگیری از آن است.

پیشگیری، مقابله و راه درمان

دلایلی وجود دارد که باعث می‌شود فرد به کبد چرب مبتلا شود، مانند مصرف الکل و مشروبات الکلی، داشتن اضافه وزن، مصرف خوراکی‌های چرب، نداشتن فعالیت و تحرک بدنی، ورزش نکردن، نداشتن تغذیه خوب و داشتن فشار خون بالا و مصرف بعضی از قرص‌ها مثل استامینوفن.

پس نباید بیش از حد غذاهای چرب مصرف کنیم یا از مصرف الکل و مشروبات الکلی پرهیز کنیم. همچنین باید وزن خود را کنترل کنیم که این کار با ورزش و تحرکات بدنی امکان پذیر می‌باشد.

البته می‌توانید از رژیم غذایی استفاده کنید. به عنوان مثال رژیم غذایی مدیترانه‌ای، البته این رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب گفته نشده اما دارای چربی‌های سالم است که باعث می‌شود برای بهبودی بیماری کبد چرب مناسب باشد.

برای داشتن این رژیم باید خوراکی‌هایی مانند: ماهی و غذاهای دریایی، میوه‌ها، غلات، آجیل، روغن زیتون، سبزیجات، آواکادو، حبوبات را مصرف کنید.

همچنین شما باید از چربی‌های سالم تغذیه کنید زیرا یاخته‌های بدن از گلوکز(نوعی مواد قندی) برای تامین انرژی خود استفاده می‌کنند و هورمون انسولین باعث می‌شود که گلوکز حاصل از مواد غذایی استفاده شده به سلول های بدن برسد.

انواع-کبد-چرب

اینک اکثر افرادی که دچار بیماری کبد چرب هستند در مقابل انسولین مقاومت می‌کنند، این امر به این معناست که بدن فرد انسولین درست می‌کند اما از آن نمی‌تواند به خوبی استفاده داشته‌ باشد. این اتفاق باعث می‌شود که گلوکز در خون جمع شود و کبد، گلوکز را به چربی تبدیل ‌کند.

موادی که باید مصرف کنید، اسیدهای چرب موجود در امگا ۳ که در خوراکی‌هایی مثل؛ ماهی، روغن ماهی، روغن گیاهی، گردو و آجیل، دانه کتان، روغن بذر کتان و گیاهان برگ دار هستند.

همچنین باید مراقب وزن خود باشید یعنی اگر شما بتوانید فقط ۵ درصد از وزن خود را کاهش دهید سبب کاهش چربی در کبد می‌شود. اگر ۷ تا ۱۰ درصد از وزن خود را کم کنید، سبب کاهش التهاب و کمتر شدن احتمال آسیب به سلول‌های کبدی در بدن می‌شود. حتی امکان دارد برخی از آسیب‌هایی که به بدن شما رسیده‌است را درمان کند. شما باید بدانید که به آرامی باید وزن خود را کم کنید زیرا اگر سریع وزن خود را کم کنید دچار مشکلاتی می‌شوید. همچنین اگر نمی‌توانید وزن خود را کم کنید به دکتر مراجعه کنید سپس با گرفتن مشورت، عمل جراحی کاهش وزن را انجام دهید.

انواع کبد چرب

کبد چرب یک بیماری است ولی حالت‌های مختلف دارد:

  1. حالت اول خیلی ساده است که خوشبختانه با درست غذا خوردن و پرهیز غذایی و ورزش کردن رفع می‌شود.
  2. حالت دوم حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص این حوزه باشد و رژیم غذایی خاصی را به دنبال دارد. اگر فردی که دچار حالت دوم هست، برای درمان خود اقدام نکند دچار حالت سوم می‌شود.
  3. در این حالت دیگر با تغییر سبک زندگی خود بیماری کبد چرب درمان نمی‌شود و برای بهبودی باید به دکتر مراجعه کنید و در بیمارستان بستری شوید.
  4. در این حالت که سخت‌ترین حالت کبد چرب است، باید همیشه زیر نظر دکتر متخصص این حوزه باشید و اگر حال بیمار وخیم‌تر شود حتماً باید به بیمارستان منتقل شود.

مواد غذایی ممنوعه برای کبد چرب

برای اینکه دچار انواع کبد چرب نشویم باید از خوردن یک سری خوراکی پرهیز کنیم، مانند: گوشت ها(به غیر از گوشت سفید بدون چربی)، پنیر و ماست پر چرب، غذاهای سرخ شده با روغن پالم یا روغن نارگیل، مواد قندی مثل آبنبات و نوشابه و باقی مواد غذایی که به همراه قندهای افزودنی ترکیب شده‌اند.

سخن آخر

در آخر باید بدانید لوازم یا تجهیزاتی پزشکی که استفاده می‌کنید باید معتبر باشد. پیشنهاد می‌شود که لوازم پزشکی مورد نیاز خود را از یخ پد تهیه کنید. در سایت یخ پد انواع اقلام پزشکی موجود است که به راحتی می‌توانید خرید خود را از آن انجام دهید.