انواع چسبهای پزشکی وجود دارند اما اگر کاربرد آنها را بدانیم کار برای ما بسیار ساده میشود. این چسبها به طور معمول برای جراحی و اتصال لوازم استفاده میشوند و شامل چندین رده گسترده از مواد هستند که اکثراً به صورت فرمولاسیون مصنوعی یا بیولوژیکی تشکیل میشوند. فرمولاسیونها برای معیارهای ایمنی پزشکی مورد آزمایشهای مختلفی قرار میگیرند.
بیشتر این چسبها شامل اکریلیک، سیلیکون، پلی اورتان و چسبهای زیستی میشود. در حوزه پزشکی بسیاری از این چسبها استفاده میگردد که ممکن است یکبار مصرف باشند مانند چسبهای حرارتی یا چسبهای فشار و یا ممکن است چند بار مصرف باشند. البته لازم به ذکر است که بدانید چسبهای حرارتی مقاومت بسیار بالایی دارند و میتوانند تا حدود زیادی گرما را تحمل کنند و برخی از آنها با دستگاههای الکترونیکی سازگار هستند. چسبهای پزشکی در بانداژها، نوارهای پزشکی، جراحی، دارویی و سایر محصولات مراقبت از زخم پیدا میشوند.
انواع چسبهای پزشکی کدامند؟
چسب ضد حساسیت: برخی از مردم به چسبهای پزشکی حساسیت دارند و این اتفاق به علت مادههای شیمیایی به کار رفته در چسبهای پزشکی است البته فقط ۰.۰۳ مردم جهان به این چسبها حساسیت دارند بنابراین این نوع چسبها برای مصارف خانگی و تخصصی ساخته شده است. به عنوان مثال: نوارهای کاغذی و پارچهای نسبت به نوارهای پلاستیکی یا بانداژ کمتر باعث تحریک پوست میشوند و در نتیجه بدون هیچ مشکلی میتوانید از این نوع چسبها استفاده کنید. ویژگیهای مهم این چسب، قیمت مناسب و ضد حساسیت بودن و نداشتن لاتکس طبیعی و اینگونه موارد است.
چسب لکوپلاست: این چسبها، هم رنگ با پوست انسان است و برای ایمن سازی پانسمانها استفاده میشود و دارای چسب رزین اکسید روی است. این چسب کاربردهای مختلفی دارد از جمله ثابت نگه داشتن انواع پانسمانها و گسترش بانداژها. همچنین لازم به ذکر است که این نوع چسب برای پوستهای نسبتاً حساس استفاده میشود. از دیگر ویژگیهای این چسب: قوی و ایمن، انعطاف پذیری بسیار بالا، استحکام کششی بالا، تطابق با حرکتهای بدن، پارگی راحت با دست، قابل نفوذ نسبت به بخار هوا، دارای لاتکس و دارای سطح ضد آب و اینگونه موارد است.
چسب بخیه تری ام ۳M بسته ۵۰ عددی
چسب حصیری: این نوع چسب یک لایه چسبی آکریلیکی دارد که باعث ضد حساسیت شدن آن میشود. همچنین این نوع چسبها انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند بنابراین میتوان آن را برای بخشهای پرتحرک استفاده کرد. ویژگی دیگر این چسب وجود منافذ بسیار زیاد است که این امر موجب نداشتن هرگونه پرز میشود و در نتیجه این ویژگی سبب نفوذ اکسیژن و بخار آب میشود. کاربرد این گونه چسبها در پانسمانها و زخمهای جراحی است. همچنین مانعی برای عکسبرداری به حساب نمیآید زیرا اشعه ایکس را از خود عبور میدهد و هیچ آسیبی به پوست یا زخم وارد نمیکند.
چسب آنژیوکت: این چسب برای فیکس کردن انواع تزریقات به کار میرود. ویژگیهای مهم این چسب قابلیت نفوذ پذیری بسیار بالا نسبت به هوا، ضد حساسیت، کاملاً استریل (برای جلوگیری از ورود عوامل میکروب زا)، دارای پد مرکزی و اینگونه موارد است.
چسب خونگیری یا تزریق: این چسب همانطور که از نامش مشخص است بعد از عمل خونگیری مورد استفاده افراد و پرسنلهای آزمایشگاهی قرار میگیرد. در زمان استفاده از این چسب در ابتدا باید مطمئن شویم که خونریزی تمام شدهباشد و سپس محل خونریزی را با چسب خونگیری پانسمان کنیم. از ویژگیهای مهم این چسب مناسب بودن برای پوست همه افراد، ضد حساسیت، ساخته شده از مواد مرغوب و مناسب، فاقد مواد آلرژی زا است.
نکاتی درباره انواع چسبهای پزشکی
مهمترین مسئله در هنگام خرید این نوع چسبها استریل بودن آن است زیرا این نوع چسبها یک لایه محافظ دارند که معمولاً جنس آن از پارچه است و سبب جلوگیری از خشک شدن پوست و مرطوب شدن بیش از حد آن میشود. در واقع چسب پزشکی باید توانایی گرفتن رطوبت از پوست و تبادل هوا را داشته باشد. مهمترین نکته این است موادی که در این نوع چسبها به کار رفتهاست آلرژی زا و تحریک کننده پوست نباشد. این نوع چسبها کار بخیه را نیز انجام میدهند یعنی دو سمت زخم را کنار هم قرار میدهند که این کار باعث ترمیم خود به خود زخم میشود.
چسب تزریق انژکسیون بسته ۱۰۰ عددی
سخن آخر
در این مطلب انواع چسبهای پزشکی را بررسی کردیم. لازم به ذکر است که شما باید از لوازم پزشکی معتبری برای درمان هر گونه مشکلی استفاده کنید بنابراین پیشنهاد میشود که از یخ پد لوازمی که نیاز دارید را تهیه کنید. در این سایت انواع اقلام پزشکی موجود است.